Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Man 2 Man «Press» με τον Πάνο Μπάζιο!


Αναδημοσιεύουμε την συνέντευξη που έδωσε ο Πανος ο Μπάζιος στο blog basketpress:

Σήμερα φιλοξενούμε στην στήλη του Man 2 Man «Press»  το «θωρηκτό» του Πολύβιου τον Πάνο Μπάζιο! Τον Πάνο τον είδα για πρώτη φορά πέρσι τον Σεπτέμβρη στο κλειστό της Σπάρτης, σε αναμέτρηση του εφηβικού του Πολύβιου με την ΑΕΣ και πραγματικά έμεινα έκπληκτος με τα κατορθώματά του. Έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο από καρφώματα και τρίποντα, μέχρι τάπες και εντυπωσιακά ριμπάουντ και αμέσως στο μυαλό μου τον παρομοίασα (ακούγετε λίγο ιεροσυλία)  με τον τεράστιο Ανδρέα Κατσαρέα! Σαν «ρούκι» είχε μια εξαιρετική σεζόν και του χρόνου πιστεύω ότι θα είναι μια από τις αποκαλύψεις του πρωταθλήματος. Το μέλλον πραγματικά του ανήκει! Απλά απολαύστε τον:
Πάνο πες λίγο πως προέκυψε το μπάσκετ για εσένα και σε ποια ηλικία;
Το μπάσκετ προέκυψε για μένα από ένα φίλο μου, ο οποίος μου πρότεινε συνεχώς να μπω στην ομάδα του Πολυβίου και να κάνω προπονήσεις. Αυτό έγινε περίπου στην ηλικία των 15, όταν πήγαινα στην Α’ Λυκείου.
Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίχτης στον οποίο θα ήθελες να μοιάσεις;
Ο παίκτης που θα ήθελα να μοιάσω είναι ο Κώστας Παπανικολάου. Θεωρώ ότι έχει το αγωνιστικό στυλ που μου αρέσει και θα ήθελα να έχω κι εγώ. 
Ποια ομάδα υποστηρίζεις;
Από ελληνικές ομάδες, όπως καταλαβαίνεις, υποστηρίζω τον Ολυμπιακό, και από ξένες τις Real Madrid, Miami Heat και Chicago Bulls. 
Ποιο είναι το δυνατό σου σημείο και σε που χρειάζεσαι βελτίωση;
Δυνατό μου σημείο πιστεύω πως είναι οι διεισδύσεις και το παιχνίδι στο post, ενώ χρειάζομαι βελτίωση στο σουτ και τις τρίπλες.
Σε ποια θέση σου αρέσει να αγωνίζεσαι;
Οι θέσεις που μου αρέσει να παίζω περισσότερο είναι οι 3 και 4.
Ποιος προπονητής έχει συμβάλει τα μέγιστα στην διαμόρφωση της αγωνιστικής σου ταυτότητας;
Ο προπονητής που με έχει επηρεάσει περισσότερο είναι ο Αντώνης Κούτρης, με τον οποίο συνεργαστήκαμε για 2 χρόνια και τον ευχαριστώ πολύ που πίστεψε στις δυνατότητές μου. 
Πριν από 2 χρόνια η ομάδα σου ο Πολύβιος της οποίας ήσουν μέλος, αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική, μίλησέ μας λίγο για αυτή την εμπειρία.
Τα παιχνίδια σε μια υψηλότερη κατηγορία, όπως είναι η Γ’ Εθνική, αποτελούν σίγουρα μια σπουδαία εμπειρία. Ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος, το ίδιο και το επίπεδο στο οποίο αγωνιζόμασταν. Όταν συμβαίνει αυτό, οι απαιτήσεις είναι πάντα περισσότερες και το έργο της ομάδας πιο δύσκολο. Προσωπικά, οι εμπειρίες από τους αγώνες, αλλά και τις προπονήσεις, με βοήθησαν να αναπτυχθώ και να ωριμάσω σαν παίκτης. 
Πόσο σε βοήθησε η συνύπαρξη με 3 σπουδαίους ψηλούς όπως ο Γιώργος Μπάκας, Ο Γιάννης Ρεκουνιώτης και ο Χρήστος Μιχαλόπουλος;
Με το Γιώργο και το Χρήστο, συνεργαστήκαμε δυστυχώς, μόνο για ένα χρόνο. Ακόμα και σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφεραν να μου μάθουν πολλά πράγματα. Ο Γιάννης, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες και την περασμένη χρονιά, με βοηθούσε κάθε στιγμή και με υποστήριζε αγωνιστικά και ψυχολογικά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.
Φέτος σε μια μεταβατική χρονιά για την ομάδα σου ο κόουτς Θεοδωρόπουλος εμπιστεύτηκε πολλά νέα παιδιά, μέσα στα αυτά κι εσύ. Πες μας πως είδες την παρουσία σου στο φετινό πρωτάθλημα και γενικότερα της ομάδας σου;
Ο κόουτς έδωσε νέα οπτική στην ομάδα, χρησιμοποιώντας πολλά νέα παιδιά. Πιστεύω ότι είναι μία κίνηση, η οποία θα αρχίσει να εφαρμόζεται από πολλά σωματεία, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες των νέων, που αποτελούν τη νέα γενιά. Όσον αφορά την παρουσία της ομάδας, θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να είμαστε μέσα στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, όμως η έλλειψη εμπειρίας, δεν μας επέτρεψε να πάρουμε κάποιες νίκες που θα μας ανέβαζαν στη βαθμολογία. Η δική μου παρουσία δεν ήταν αυτή που θα ήθελα και που περίμενα, καθώς δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα και να αποδώσω τα μέγιστα δυνατά.
Ποια είναι η άποψή σου για το πρωτάθλημα που μας πέρασε; Τι σου άρεσε και τι θα ήθελες να αλλάξεις αν μπορούσες;
Το φετινό πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, καθώς υπήρχαν αρκετές ομάδες οι οποίες μάχονταν μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές για τη διεκδίκηση μιας θέσης στα playoff.
Ποια/ες ομάδα/ες σου έκανε/αν εντύπωση;
Οι ομάδες που ξεχώρισαν για μένα ήταν οι δύο φιναλίστ, ο Σπαρτιατικός και η Μεσσήνη, αφού ήταν φανερά ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες.
Ποιους παίχτες ξεχώρισες και γιατί;
Ο παίκτης που μου άρεσε περισσότερο στο πρωτάθλημα, ήταν ο Μιχάλης Μπακογιάννης από την ομάδα της Μεσσήνης, ο οποίος είχε καταπληκτική διαίσθηση του γηπέδου και μπορούσε να σκοράρει και να δώσει εύκολα πάρα πολλές ασίστ.
Ποια είναι κατά την άποψή σου η καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος;
Στις θέσεις των guard θα έβαζα τον Μιχάλη Μπακογιάννη και τον Κωνσταντίνο Πολυζωγόπουλο, στο 3 τον Σωτήρη Παπαδάκο, στο 4 τον Δημήτρη Μπιτζή και στον 5 τον Άγκι Ιμπέζα.
523814_4361408244870_288050293_nΤο αγωνιστικό στυλ μοιάζει πολύ με τα χαρακτηρίστηκα ενός μεγάλου παίχτη του παρελθόντος, του Ανδρέα Κατσαρέα. Έχεις ακουστά για τον συγκεκριμένο παίκτη;
Η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει πολλά για τον Ανδρέα Κατσαρέα. Έπαιζε στην ομάδα του Πολυβίου και ήταν ένας πολύ καλός παίκτης. Ωστόσο, δεν έχω προλάβει να τον δω εν δράσει. 
Πως βλέπεις την νέα σεζόν τόσο για εσένα, όσο και για την ομάδα σου; 
Πιστεύω ότι ο Πολύβιος μπορεί να πάει πολύ καλύτερα σε σχέση με την περσινή χρονιά και θα διεκδικήσει μια θέση στην εξάδα. Προσωπικά, θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα, όσο μπορώ στην επίτευξη των στόχων της. 
Τι προτιμάς μεταξύ καρφώματος και τρίποντου;
Ένα κάρφωμα όταν γίνει μέσα στον αγώνα, μπορεί να δώσει ψυχολογία και ενέργεια σε όλη την ομάδα, αλλά και την κερκίδα, αλλά το τρίποντο είναι αυτό που μπορεί να καθορίσει έναν αγώνα. Οπότε, επιλέγω το τρίποντο. 
Ποιοι είναι οι στόχοι σου γενικότερα για το μέλλον;
Οι στόχοι μου για το μέλλον είναι να γίνω όσο καλύτερος μπορώ μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες και να μπορέσω να παίξω μπάσκετ σε όσο υψηλότερο επίπεδο γίνεται.
Πάνο σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνέντευξη, σου ευχόμαστε υγεία και κάθε επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής σου.
Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου για τη συζήτηση που είχαμε. Συγχαρητήρια για το site σας και καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: